Scholfilet met witloof en sabayon van Keyte Oostendse Tripel
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 4 scholfilets (300gr)
- 6 struikjes witloof
- Boter
- 1 el kappertjes
- 2 eiwitten
- 100gr paneermeel
- 1 el bieslook
Voor de sabayon:
- 2 eierdooiers
- 1/3 flesje Keyte Oostendse Tripel
- sap van 1 citroen
- een snuifje gemberpoeder
- 0,5dl geklaarde boter
Bereiding
- Kruid de scholfilets lichtjes en rol ze op met het vel aan de binnenkant.
- Haal ze door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
- Snij het witloof in julienne. Smelt een klontje boter in de pan en bak hierin het witloof kort aan. Zorg ervoor dat het witloof krokant blijft.
- Kruid met peper en zout en voeg op het laatst de bieslook toe.
- Klop op een laag vuur een sabayon met twee eierdooiers, het bier, een snuifje gemberpoeder en het citroensap.
- Kruid met peper en zout en klop er de geklaarde boter door. De sabayon mag niet warmer worden dan 80 C° (anders krijg je roereieren).
- Bak de vis op een hoog vuur en plaats de vis daarna nog even in de oven gedurende 3 minuten op 180 C°.
- Schik het witloof in het midden van de borden en leg er de vis bovenop.
- Giet de sabayon errond en strooi de kappertjes in de saus.
Smakelijk!
Gebruikt bier
Probeer ook volgende gerechten
Breng op smaak met Strubbe