Scholfilet met witloof en sabayon van Keyte Oostendse Tripel

Scholfilet met witloof en sabayon van Keyte Oostendse Tripel

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 4 scholfilets (300gr)
  • 6 struikjes witloof
  • Boter
  • 1 el kappertjes
  • 2 eiwitten
  • 100gr paneermeel
  • 1 el bieslook

Voor de sabayon:
 

  • 2 eierdooiers
  • 1/3 flesje Keyte Oostendse Tripel
  • sap van 1 citroen
  • een snuifje gemberpoeder
  • 0,5dl geklaarde boter

Bereiding

  1. Kruid de scholfilets lichtjes en rol ze op met het vel aan de binnenkant.
  2. Haal ze door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  3. Snij het witloof in julienne. Smelt een klontje boter in de pan en bak hierin het witloof kort aan. Zorg ervoor dat het witloof krokant blijft.
  4. Kruid met peper en zout en voeg op het laatst de bieslook toe.
  5. Klop op een laag vuur een sabayon met twee eierdooiers, het bier, een snuifje gemberpoeder en het citroensap.
  6. Kruid met peper en zout en klop er de geklaarde boter door. De sabayon mag niet warmer worden dan 80 C° (anders krijg je roereieren).
  7. Bak de vis op een hoog vuur en plaats de vis daarna nog even in de oven gedurende 3 minuten op 180 C°. 
  8. Schik het witloof in het midden van de borden en leg er de vis bovenop.
  9. Giet de sabayon errond en strooi de kappertjes in de saus. 

Smakelijk!

Gebruikt bier

Keyte Oosténdse Tripel

Probeer ook volgende gerechten

Breng op smaak met Strubbe

Contact

Brouwerij Strubbe

Markt 1, 8480 Ichtegem
T: 051 58 81 16   
F: 051 58 24 46
E:
openingsuren
Maandag tot vrijdag
Van 9u tot 17u

Wenst u meer info over onze brouwerij?
Stuur ons een bericht: info@brouwerij-strubbe.be.