Gegaard varkenshaasje met groene asperges, spinazie en tofusaus
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 800 gr varkenshaasje
- 1 bussel groene asperges
- 200 gr spinazie
- 2 citroenen
- olijfolie, fleur de sel
Voor de saus:
- 1 komkommer
- 1/2 bosje dille
- 1 citroen
- 250 gr tofu
- 2 dl Dobbel Trippel
Bereiding
- Het vlees kruiden met peper en zout ,laten kleuren en zachtjes laten garen.
- Als het vlees klaar is, giet je het vet af en deglaceer je met Dobbel Keyte. Laat deze jus inkoken.
- Snij voor de saus de komkommer in de lengte doormidden, pers de citroen uit.
- Mix de tofu met de komkommer,de dille en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de asperges en stoom ze gaar.
- Maak de spinazie schoon en was ze. Breng op smaak met olijfolie, peper en fleur de sel en stoof lichtjes aan.
- Dresseer je bord: Maak een spiegel van de Keyte braadjus. Plaats de schijfjes varkenshaasje hier bovenop en leg de groene asperges naast de spinazie. Werk af met olijfolie en citroen. Serveer de tofusaus apart.
Smakelijk!
Gebruikt bier
Probeer ook volgende gerechten
Breng op smaak met Strubbe