Gebakken paling met mousseline van Oostendse tripel
Ingrediënten
voor vier personen:
- 800 g paling
- 12 cepes
- 200 g aardappelen
- 125 cl volle melk
- 125 g boter (100 + 25 g)
- 4 wortelen
- 1 ui
- 3 dl Keyte Blond
- 2 dl gevogeltebouillon
- 20 g peperkoek
- 150 g room
- 2 knoflookteentjes
Bereiding
- Snijd de paling in moten, droog goed af, wentel ze in bloem, kruid ze goed en laat ze kleuren en zachtjes garen.
- Schil de aardappelen en kook ze. Als ze gaar zijn, giet je ze af, haal je ze door een zeef en kruid je ze met de warme melk en 100 g boter.
- Snijd de ui fijn, stoof en voeg er de fijn gesneden wortels en knoflook aan toe. Bevochtig met de gevogeltje bouillon en het bier. Als de wortels gaar zijn, doorzeef je het geheel en smaak je af met peper en zout.
- Laat de peperkoek goed drogen en mix hem in een blender.
- Snijd de cepes doormidden. Rooster ze aan de ene kant en wentel de andere kant in de fijngemalen peperkoek.
- Schik het bord met afwisselend een quenelle van aardappelen en wortelen, de stukjes paling met à cheval de cèpes. Werk af met de gekruide, ingekookte room.
Smakelijk!
Gebruikt bier
Probeer ook volgende gerechten
Breng op smaak met Strubbe