Varkensgebraad gemarineerd in Houten Kop
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 1 kg gebraad van koteletten
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 eetl. boter
- 1 koffiel. mosterd
- 1 eetl. Luikse siroop
- instantsausbinder
- 33 cl Houten Kop
- 1 eetl. balsamicoazijn
- 1 koffiel. tijm (gedroogd)
- peper
- zout
Bereiding
- Snipper het knoflook fijn en snij de uien grof.
- Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom. Leg het gebraad in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat marineren in de koelkast. Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.
- Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.
- Zet het gebraad ongeveer 50 min. in de oven. Dek het de laatste 15 min. af met aluminiumfolie. Haal het gebraad uit de ovenschaal en hou het warm.
- Voeg wat water toe aan de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet in een pan en breng het aan de kook. Bind het sausje met maizena en laat even koken.
Smakelijk!
Gebruikt bier
Probeer ook volgende gerechten
Breng op smaak met Strubbe