Stoofvlees met Keyte Bruin & Ichtegems Grand Cru

Stoofvlees met Keyte Bruin & Ichtegems Grand Cru

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 1 koffielepel mayonaise
  • natuurazijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels Luikse stroop
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 flesje bruine Keyte
  • 1 flesje Ichtegem's Grand Cru
  • 1 kg rundsvlees
  • 2 grote uien
  • 1 bruine boterham
  • 1 kruidnagel
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding

  1. Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. 
  2. Stoof de uien met een klontje boter in een grote stoofpot op een matig vuur.
  3. Schroei de stukken vlees in een braadpan tot ze een mooi kleurtje hebben. Kruid het vlees met wat peper en zout.
  4. Voeg de stukken vlees toe aan de stoofpot met uien. Giet het bier in de braadpan en roer alle aanbaksels los terwijl het bier aan de kook wordt gebracht.
  5. Wanneer het bier kookt, voeg je het toe aan de stoofpot.
  6. Maak een kruidentuiltje met wat blaadjes laurier en een paar takjes tijm en laat het meestoven in de pot. 
  7. Voeg de kruidnagel en de Luikse stroop toe.
  8. Besmeer de bruine boterham met mosterd en leg het in de pot. 
  9. Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur sudderen op een laag vuurtje. Het deksel hoeft niet op de pot. 
  10. Wanneer de saus dik genoeg is mag het deksel op de pot. 
  11. Voeg een scheutje natuurazijn toe. 

Smakelijk!

Gebruikt bier

Ichtegem's Grand Cru

Probeer ook volgende gerechten

Breng op smaak met Strubbe

Contact

Brouwerij Strubbe

Markt 1, 8480 Ichtegem
T: 051 58 81 16   
F: 051 58 24 46
E:
openingsuren
Maandag tot vrijdag
Van 9u tot 17u

Wenst u meer info over onze brouwerij?
Stuur ons een bericht: info@brouwerij-strubbe.be.