Stoofvlees met Keyte Bruin & Ichtegems Grand Cru
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 1 koffielepel mayonaise
- natuurazijn
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels Luikse stroop
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 flesje bruine Keyte
- 1 flesje Ichtegem's Grand Cru
- 1 kg rundsvlees
- 2 grote uien
- 1 bruine boterham
- 1 kruidnagel
- peper
- zout
- boter
Bereiding
- Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes.
- Stoof de uien met een klontje boter in een grote stoofpot op een matig vuur.
- Schroei de stukken vlees in een braadpan tot ze een mooi kleurtje hebben. Kruid het vlees met wat peper en zout.
- Voeg de stukken vlees toe aan de stoofpot met uien. Giet het bier in de braadpan en roer alle aanbaksels los terwijl het bier aan de kook wordt gebracht.
- Wanneer het bier kookt, voeg je het toe aan de stoofpot.
- Maak een kruidentuiltje met wat blaadjes laurier en een paar takjes tijm en laat het meestoven in de pot.
- Voeg de kruidnagel en de Luikse stroop toe.
- Besmeer de bruine boterham met mosterd en leg het in de pot.
- Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur sudderen op een laag vuurtje. Het deksel hoeft niet op de pot.
- Wanneer de saus dik genoeg is mag het deksel op de pot.
- Voeg een scheutje natuurazijn toe.
Smakelijk!
Gebruikt bier
Probeer ook volgende gerechten
Breng op smaak met Strubbe