Brouwerij Stubbe installeert eiken foeders
Het Laatste Nieuws

Elke foeder kent een volume van maar liefst 7.500 liter, en is ruim tweeënhalve meter breed en hoog. Om de tonnen te kunnen installeren, moesten er kleine uitbreidingswerken gebeuren. Strubbe had nog drie andere foeders, maar die zijn met een inhoud van elk 4.500 liter beduidend kleiner. "De eiken vaten werden voorheen eenmalig gebruikt om rode wijn in te laten rijpen", vertelt medezaakvoerder Stefan Strubbe.
Twee jaar rijpen
"Wij laten er ons Ichtegems Oud Bruin twee jaar lang in rijpen. Dankzij de vaten krijg het een lichte tint van vanille, maar vooral de gekende zure, frisse smaak. Roodbruin bier is een typisch West-Vlaams product en is ook een erkend streekproduct. Veertig procent van onze roodbruine productie gaat naar het buitenland. Vooral in de Verenigde Staten en Japan wordt het bier alsmaar populairder. Daar lukt het bierbrouwers niet om het unieke brouwproces na te bootsen. We mogen daar best fier op zijn." (TVA)
Contact
Maandag tot vrijdag
Van 9u tot 17u
Wenst u meer info over onze brouwerij?
Stuur ons een bericht: info@brouwerij-strubbe.be.